Toimintatapamme

Sea Shepherd toimii paljastaakseen ja estääkseen laitonta toimintaa valtamerillä

Sea Shepherd tutkii ja raportoi rikkomuksista maailman meriä ja merielämää suojelevia lakeja kohtaan. Käytämme suoran toiminnan keinoja paljastaaksemme ja estääksemme laitonta toimintaa valtamerten suojelualueilla sekä valtioiden aluevesillä, yhteistyössä lainvalvontajärjestöjen kanssa.

Toimintatapamme

Suoraa toimintaa valtamerillä.

Huolimatta järjestömme suhteellisen pienestä koosta ja rajallisista resursseista, ovat Sea Shepherdin kampanjat olleet menestyksekkäitä koska valomainosten, vetoomusten ja mielenosoitusten sijaan käytämme suoraa toimintaa. Aluksemme, joiden miehistönä toimii etupäässä motivoituneita vapaaehtoisia, ovat pelastaneet Antartiksen vaarallisilla vesillä yli 6000 valasta japanilaisten valaanpyyntialusten harppuunoilta. Olemme olleet vastakkain hylkeenmetsästäjien kanssa, keränneet meristä kilometrikaupalla laittomia kalanpyydyksiä, ja jahdanneet väsymättä 110 päivän ajan erästä maailman pahamaineisimmista salakalastusaluksista, kunnes he lopulta lyötyinä upottivat oman aluksensa.

Loading...
Toimintatapamme

Työskentely lainvalvontajärjestöjen kanssa

Jotkin Sea Shepherdin menestyksekkäimmistä kampanjoista on toteutettu yhteistyössä kansainvälisten lainvalvontajärjestöjen kuten Interpolin kanssa. Avustamme myös säännöllisesti sellaisia valtioita aluevesien puolustamisessa laittomalta kalastukselta, joilla ei ole siihen omia resursseja. Tällaisia ovat mm. Liberia ja Gabon länsi-Afrikassa, sekä Galapagoksen mertensuojelualueet.

Toimintatapamme

Kahdenlaisia merirosvoja…

Kapteeni Paul Watson on sanonut, että ”Vain merirosvo voi voittaa toisen merirosvon.”, mistä onkin tullut suosittu sanonta kannattajiemme keskuudessa. On totta, että toimintamme aikana olemme tahallaan törmänneet ja upottaneet monia aluksia lopettaaksemme niiden tekemät laittomuudet, mutta tehtävämme puolustaa ja suojella valtameriä ja merten eläimiä ei ole milloinkaan aiheuttanut ainoatakaan loukkaantumista. Me emme riko lakeja, vaan puolustamme niitä. Emme vastusta tiettyjä kansallisuuksia, vaan toimia jotka vahingoittavat meriä, riippumatta rodusta, kansallisuudesta, iästä, sukupuolesta tai uskontokunnasta.

”Me olemme myötätunnon merirosvoja jotka jahtaavat ja tuhoavat voitontavoittelun merirosvoja.”
– Kapteeni Paul Watson

Loading...
Toimintatapamme

Maissa tapahtuvat ja kansalliset kampanjamme

Sea Shepherd Global koordinoi monia valtamerillä tapahtuvia kampanjoitamme. Tästä huolimatta olemme edelleen hyvin voimakkaasti ruohonjuuritason organisaatio, ja monia kampanjoita järjestetään kansallisten ryhmiemme toimesta Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Ranskassa, Isossa-Britanniassa, Suomessa ja Italiassa. Ympäri maailmaa vapaaehtoisemme osallistuvat maissa tapahtuviin kampanjoihimme, joissa putsataan roskaa merenrannoilta, suojellaan rannikkojen pesimäalueita ja kerrotaan ihmisille Sea Shepherdin toiminnasta.

Sea shepherd vapaaehtoisia
Toimintatapaamme

Ruohonjuuritason resurssit, maailmanlaajuiset vaikutukset

Toisin kuin monet muut tunnetut kansainväliset luonnonsuojelujärjestöt, Sea Shepherd on ruohonjuuritason liike jonka toiminnasta vastaa lähes täysin asialle omistautuneet, intohimoiset vapaaehtoiset. Meillä ei ole byrokraattista organisaatiota toimistotaloineen ja suurine varainkeräysjaostoineen. Sea Shepherd Globalilla on vain kourallinen palkallista henkilökuntaa, ja toimitusjohtajamme – joka aloitti työnsä kokkina eräällä laivoistamme – vastaa yhä edelleen omiin sähköposteihinsa. Tämän takia pystymme saamaan aikaan niin suuren maailmanlaajuisen vaikutuksen mertensuojelukysymyksissä vain murto-osalla muiden toimijoiden budjeteista. Uskolliset kannattajamme tietävät että laitamme kaikki voimavaramme – ajan ja rahat – suoran toiminnan kampanjoihimme, emmekä valomainoksiin ja hienolta näyttäviin toimistotarvikkeisiin. Televisio on saattanut auttaa Sea Shepherdin tunnetuksi tekemisessä, mutta yhä edelleen me teemme sen minkä lupaammekin.

Kapteeni Paul

Seuraavaksi

Historia

Lue lisää
TOIMI MERTEN PUOLESTA!

Tarvitsemme apuasi.