Tehtävämme

Puolustaa ja suojella meriämme sekä kaikkea luonnonvaraista merielämää.

Meidän tehtävämme on suojella puolustuskyvyttömiä merieläimiä ja lopettaa elinympäristöjen tuhoaminen maailman merissä. Sea Shepherd on käyttänyt vuodesta 1977 lähtien suoran toiminnan taktiikoita suojellakseen ja puolustaakseen meriemme biodiversiteetin herkkää tasapainoa, sekä valvoakseen kansainvälisen suojelulainsäädännön toteutumista.

Tehtävämme

Suojella luonnonvaraista merielämää.

Meren lempeistä jättiläisistä sen pienimpiin olentoihin, Sea Sheperdin tehtävänä on suojella kaikkea elämää merissä. Kampanjamme ovat puolustaneet valaita, delfiinejä, hylkeitä, haita, pingviinejä, kilpikonnia, kaloja, krilliäyriäisiä ja merilintuja salametsästykseltä, kestämättömältä kalastukselta, elinympäristöjen tuhoutumiselta ja hyväksikäyttävältä tarhaamiselta.

”Olen kunnioitettu saatuani palvella valaita, delfiinejä, hylkeitä ja kaikkia muita tämän Maan olentoja. Niiden kauneus, äly, voima ja henki ovat olleet minulle innoituksen aihe.”

– Paul Watson

Loading...
Tehtävämme

Suojella merta elinympäristönä.

Valtameri on merieläinten koti ja herkästi säädetty ekosysteemi. Voidakseen kukoistaa, siellä on oltava turvapaikkoja ravinnon etsimiseen, lisääntymiseen ja jälkikasvun ruokkimiseen. Turvapaikkoja ilman saasteita, vahinkoa aiheuttavia kalastusvälineitä, muovia ja muuta roskaa, joka tukahduttaa merieläimet ja tuhoaa niiden elinympäristöt. Sea Shepherd vastustaa syvänmeren öljynporauksen ja kalankasvattamojen aiheuttamaa herkkien meriekosysteemien saastumista, sekä troolauksen aiheuttamaa korallien tuhoutumista ja rannoilla sijaitsevien pesimäpaikkojen jäämistä talouselämän kehityshankkeiden alle.

”Me taistelemme planeetan suojelemisen puolesta, sillä me käsitämme jakavamme tämän planeetan muiden lajien kanssa, ja että niiden hyvinvointi on väistämättä sidoksissa omaamme. Taistelemme planeetan suojelemisen puolesta, sillä siinä on kyse itsepuolustuksesta. Ja omaksi tantereeksemme me olemme valinneet valtameret.”

– Kapteeni Peter Hammarstedt

Loading...
Tehtävämme

Valvoa kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia.

Aina varhaisimmista vuosistaan lähtien Sea Shepherd on nojannut toimintavaltuuksissaan YK:n myöntämään lupaan valvoa kansainvälistä suojelutyötä silloin, kun kansallisvaltiot eivät siihen pysty… tai eivät halua sitä suorittaa. Nykyään Sea Shepherd tekee yhteistyötä lainvalvontajärjestöjen kuten INTERPOLin kanssa saadakseen salakalastajat oikeuden eteen, ja toimii yhdessä kansallisten hallitusten kanssa ympäri maailmaa lopettaakseen laittoman, raportoimattoman ja sääntelemättömän kalastuksen aluevesillä.

”Pysäyttämällä salakalastajia ja takavarikoimalla laittomia kalastusverkkoja ja -välineitä, toimimme valtameren pelastamisen puolesta. Viime kädessä pelastamme koko maailman jokaisen sellaisen olennon kohdalla, joille meidän toimintamme on ero elämän ja kuoleman välillä.”

– Kapteeni Peter Hammarstedt

sea shepherd boat action

Seuraavaksi

Miksi kamppailemme

Lue lisää
TOIMI MERTEN PUOLESTA!

Tarvitsemme apuasi.